Ginecologia

  • Anticoncepció

  • Sòl pelvià

    Les disfuncions del sòl pelvià engloben un conjunt de patologies molt prevalents en la població adulta, sent la incontinència urinària i la incontinència  fecal les dues patologies més freqüents.

    L’embaràs, el part, la menopausa, en són unes de les principals causes.  Sovint  poden ocasionar  disfuncions importants en el sòl pelvià, alterant la qualitat de vida de les nostres pacients.

    Per nosaltres és de màxima importància que les dones que ens consulten siguin capaces d’entendre l’anatomia i la patologia. Mitjançant una complerta exploració física i un estudi ecogràfic transperineal, intentem assolir un diagnòstic precís de la simptomatologia presentada, oferint així una solució definitiva.

    Treballem de forma individualitzada i amb contacte permanent amb fisioterapeutes especialitzats en la matèria.

  • Cirurgia ginecològica: histeroscòpia, laparoscòpia i cirurgia oberta

    La histeroscòpia i la laparoscòpia són dues tècniques quirúrgiques en ginecologia que permeten tractar d’una manera mínimament invasiva molts problemes ginecològics que pot patir una dona, alguns d’ells poden causar seriosos problemes com sagnat menstrual abundant,dolor crònic  o esterilitat.
    Les dues tècniques permeten  observar d’una forma directa l’interior d’una cavitat o òrgan a través d’una òptica. En concret la histeroscòpia permet veure i tractar problemes de la cavitat de l’úter (fonamentalment pòlips, miomes  i malformacions uterines) i la laparoscòpia ens permet diagnosticar i tractar altres malalties de la resta d’òrgans abdominals. Gràcies a aquests avenços es poden diagnosticar d’una manera més precisa determinades patologies ginecològiques i realitzar el tractament més adequat i amb més precisió. Però, sens dubte, l´avantatge que tenen aquestes tècniques és poder oferir a les nostres pacients una cirurgia molt menys agressiva que les cirurgies convencionals i millorar qualitativament la recuperació després de l’operació.

    Les dues tècniques han anat evolucionant amb el pas del temps i en l’actualitat comptem amb equips tècnicament molt més avançats, la qual cosa ens permet tractar la majoria patologia quirúrgica de la nostra especialitat.

  • Cirurgia oncològica ginecològica

  • Benigna

    PATOLOGIA MAMÀRIA BENIGNA

    1.- Detecció i localització de lesions benignes que per qüestions mèdiques requereixen tractament quirúrgic.

    Cirurgia conservadora amb cicatrius ocultes si és possibles per garantir la estètica

    2.- Tractament de trastorns infecciosos mamaris

    3.- Ginecomàsties o desenvolupament mamari anòmal en l’home.

  • Maligna: dianòstic i tractament integral

    PATOLOGIA MAMÀRIA MALIGNA

    1.- Programa de detecció precoç del càncer de mama, mitjançant els mètodes de diagnòstic actuals: Mamografia, Ecografia, Ressonància Magnètica i Biòpsia guiada o esterotàxica.

    Som capaços de facilitar el diagnòstic 48 – 72 hores després de realitzar les proves i començar el tractament en 48 hores. D’aquesta manera, des de que la pacient acut per primera vegada a les nostres consultes per un problema mamari fins a la realització del tractament quirúrgic que calgui, intentem que sigui en un plaç màxim de 10 dies laborables.

    2.- Cirurgia radical y conservadora.

    La cirurgia és un tractament habitual en el càncer de mama i, sempre que sigui possible, tenim com a objectiu conservar la mama (75% dels casos) i evitar treure tots els ganglis de l’aixella ( limfadenectomia axil·lar) utilitzant la tècnica de la biòpsia del gangli sentinella (80% de los casos). Si és possible, es realitzen cicatrius ocultes o cirurgia oncoplàstica. Amb aquesta metodologia, s’aconsegueix reduir al màxim les seqüeles estètiques en el tractament quirúrgic del càncer mamari.

    Quan aquesta tècnica no és factible realitzem cirurgia radical (exèresi de tota la glàndula mamària ) amb reconstrucció intraoperatòria immediata amb la col·laboració dels nostres cirurgians plàstics.

    Les pacients són tractades dins d’un programa multidisciplinari que combina la cirurgia, la irradiació, la quimioteràpia, la hormonoteràpia i les noves dianes mol.leculars.

    3.- Cirurgia reconstructiva immediata o diferida amb col·laboració amb Cirurgia Plàstica.

    Realitzem cirurgia reductora de risc mitjançant mastectomia bilateral amb conservació de pell, areola i mugró amb reconstrucció mamària immediata, indicada en pacients sanes però amb un alt risc de patir càncer de mama (mutacions BRCA, història familiar bigarrada de tumors de mama i/o ovari, lesions mamàries de risc, etc.)

Patologia mamària

Obstetrícia

  • Control integral de la gestació

    -Atenció integral de l’embaràs, part i puerperi o quarentena(rehabilitació del sol pèlvic)
    -Assessorament preconcepcional

    Disposem de totes les proves necessàries per a un control de la gestació de qualitat, tant de gestacions de baix risc com de gestacions d’alt risc

  • Gestacions alt risc

    MEDICINA MATERNOFETAL:

    -CONSULTA PRECONCEPCIONAL: Permet avaluar el problema individualitzat de cada parella i aconsellar sobre les mesures que es poden prendre abans o al llarg de l’embaràs per prevenir complicacions

    -MEDICINA MATERNA

    -Consulta i seguiment d’embarassos de baix risc

    -Consulta i seguiment d’embarassos d’alt risc: Planificació individualitzada segons els riscs de cada embarassada

    -MEDICINA FETAL: L’ objectiu més important en iniciar-se un embaràs és saber en seguretat que el seu fetus s’està desenvolupant amb tota normalitat. Per aquest motiu,oferim la realització de:

  • Ecografies 3D

    Ecografia d’alta resolució per al diagnòstic morfològic fetal. Permet identificar possibles malformacions del fetus, conèixer el sexe del bebè. Seguiment del creixement i del benestar del feuts

    Ecocardiografia fetal: estudi detallat del cor del fetus

    Neurosonografia fetal: estudi detallat del sistema nerviós central del fetus

    Ecografia 3 D i 4 D: permet veure la cara del teu fill,en tres dimensions, en temps real i en moviment.Permet observar els moviments i els gestos del fetus

    Es disposa d’ecògrafs d’alta definició que permet efectuar un examen fiable i sense risc.

    -Diagnòstic Prenatal:
    No invasiu: -Test Combinat de primer trimestre “Triple Screening” : a través

    d’una ecografia i una anàlisi de sang materna

    -DNA fetal en circulació materna “NIPT”: a través d’anàlisi de sang materna. És una prova de cribratge avançat, que té l’avantatge sobre el cribratge

    Combinat, que detecta més casos de Síndrome de Down (99% en lloc del 90%) i crea menys falses alarmes. De totes maneres, els resultats patològics s’han de confirmar amb una prova invasiva (amniocentesi o biòpsia corial)

    Invasiu: -Amniocentesi -Biòpsia corial

    -Estudi Genètic:

    Cariotip: és l’estudi de tots els cromosomes que es realitza al microscopi òptic

    Array-CGH o Cariotip molecular o Microarray: consisteix en l’estudi dels cromosomes amb una resolució superior al cariotip convencional i per tant diagnostica alteracions menors que el cariotip no veu

    QF-PCR: és una prova ràpida que permet descartar les anomalies cromosòmiques que afecten a 5 cromosomes, per descartar el Síndrome de Down, d’ Edwards, de Patau i de les anomalies dels cromosomes sexuals, en un termini de 2 dies

  • Estudi complet esterilitat, infertilitat

    L’estudi  bàsic consisteix en:

    Una exploració física i genital complerta a la dona per descartar alteracions que puguin dificultar una gestació.

    Una ecografia ginecològica transvaginal que permet, visualitzar la morfologia i mides de l’úter així com tamany i localització dels ovaris, descartar o bé sospitar malformacions i /o patologies estructurals, valorar la cavitat endometrial amb el gruix de l’endometri, la congruència amb la fase del cicle i fer una estimació de la reserva ovàrica amb el recompte de fol.licles antrals.

    Una analítica hormonal que es realitzarà entre el 2n i el 4rt dia de la menstruació que aporta informació sobre aspectes generals de salut però també complementa la resta de proves per tenir una idea més acurada de la reserva ovàrica i de la possible resposta a un tractament hormonal.

    Una Histerosalpingografia. Consisteix en una successió de radiografies pèlviques després de l’administració de contrast per visualitzar les trompes uterines i descartar obstruccions de les mateixes.

    Cariotip en sang perifèrica a tots dos membres de la parella, per evitar que hi pugui haver alteracions cromosòmiques que justifiquin l’esterilitat o bé que puguin suposar alteracions en els futurs embrions

    Una analítica básica de salut a la parella per descartar malalties i infeccions

    Un seminograma per valorar la quantitat i qualitat dels espermatozous

    Altres proves complementàries:

    Histeroscòpia diagnòstica que permet observar la morfologia de la cavitat uterina i visualitzar l’endometri

    Cultiu de semen per descartar infeccions

    Valoració de la morfologia espermàtica i del grau de fragmentació del l’ADN fetal

  • Tractament necessari

    TÈCNIQUES DE REPRODUCCIÓ ASSISTIDA:

    INSEMINACIÓ ARTIFICIAL CONJUGAL (IAC):

    Consisteix en emular el cicle fisiològic de la dona controlant els temps i millorant les característiques i condicions dels espermatozous que es deixen directament a dins de l’úter en el moment de la ovulació. No requereix per tant anestèsia, es realitza a la mateixa consulta de ginecologia i tot el procediment té una durada d’uns 15 dies aproximadament. El protocol d’estimulació s’adapta a cada persona de forma individual en funció de les condicions, edat, nivells hormonals, reserva ovàrica, etc.

    En alguns casos seleccionats es pot realitzar una inseminació artificial sense estimular hormonalment els ovaris. Aquest procediment té una taxa d’èxit inferior pel què es realitza de forma excepcional en casos especials.

     

    INSEMINACIÓ ARTIFICIAL DONANT (IAD):

    El procediment és el mateix que en una inseminació artificial però
    la mostra de semen procedeix d’un Banc (donant de semen).
    El semen de banc es tria en funció del què estableix la Llei Espanyola
    de Reproducció Assistida (llei 14/2016) i de les condicions fenotípiques
    de la pacient que es sotmet a la inseminació.

    FECUNDACIÓ IN VITRO (FIV-FIVICSI):

    La Fecundació in vitro consisteix en la unió al laboratori d’un òvul i un espermatozoo per formar un embrió. Aquest embrió, després d’un període curt de cultiu, serà transferit a l’úter matern.

    Consisteix en un procés d’Estimulació hormonal per a aconseguir una hiperresposta dels ovaris controlada ecogràfica i hormonalment. La punció dels fol.licles que es realitza a quiròfan amb una sedació, per tal d’aconseguir el ovòcits que, juntament amb el semen de la parella, formaran els embrions. La Transferència dels mateixos que consisteix en dipositar-los a la cavitat endometrial en un procés ecoguiat. Els embrions que no es transfereixin en fresc, es congelen per a ser utilitzats en cas de que no hi hagi gestació o bé quan es desitgi un segon embaràs.

    DONACIÓ D’OVÒCITS :

    És una tècnica de reproducció assistida que consisteix a fecundar els òvuls d’una donant amb espermatozoos de la parella masculina de la dona receptora.
    El procediment és el mateix que una fecundació in vitro  en què la part inicial la realitza la donant i la part final amb la tansferència embrionària la realitza la receptora. És la tècnica de reproducció amb una taxa d’èxit més elevada. La donació és anònima i voluntària.

    TRANSFERÈNCIA D’EMBRIONS VITRIFICATS :

    Els embrions que no es transfereixen en fresc en un cicle de fecundació in vitro, es congelen a través d’un mètode de congelació ultraràpida anomenat Vitrificació. Els embrions es poden conservar durant un temps indefinit sense perdre les característiques que tenien en el moment de la congelació.

    La vitrificació dels embrions ha permès optimitzar els cicles de FIV, permetent conservar els embrions  i transferir-los quan les condicions per a fer-ho son òptimes, conservar els embrions sobrants per a utilitzar-los en un futur sense haver de passar per un altre cicle d’estimulació  i punció fol.licular, o bé quan s’han de realitzar proves que poden trigar a donar resultats com és el cas d’un Diagnòstic genètic preimplantacional.

    TÈCNIQUES COMPLEMENTÀRIES:

    DIAGNÒSTIC GENÈTIC PREIMPLANTACIONAL (DGP):

    El diagnòstic genètic preimplantacional permet diagnosticar malalties genètiques o alteracions cromosòmiques en els embrions abans de ser transferits a dins de l’úter.

    Un cop s’ha realitzat el cicle de FIV i s’han obtingut els embrions, el DGP es realitza practicant una biòpsia a cada un dels embrions. Aquesta es pot realitzar al 3r o al 5è dia de vida (fase de blastocist) i s’analitza si l’embrió és portador de l’alteració en concret que es vol descartar. Només es transferiran els embrions euploides i sense la malaltia estudiada.

Reproducció